neurodiverz.xyz

neurodiverz.xyz egy fiatal felnőttek által kezdeményezett projekt mely célja, hogy összehozzon egy neurodiverz fiatalokból álló csoportot, akik közös tudás- és tapasztalatcsere révén egy ismeretterjesztő weboldalt hoznak létre azok számára, akik maguk is későn, vagy egyáltalán nem diagnosztizált neurodiverz fiatal felnőttek. 

A 12 hónapos projekt megvalósítása során egy 25 fős csapat állt össze, kikkel folyamatos virtuális és személyes kollaborációk révén feltártuk, hogy milyen nehézségekkel kell szembenéznie egy érintettnek hazánkban. Első körben utánajártunk, hogy egy többszörösen hátrányos helyzetből érkező fiatal hogyan juthat (vagy nem juthat) diagnózishoz és megfelelő szakmai támogatáshoz az állami egészségügy rendszerén keresztül, és hogy milyen stigmák nehezíthetik meg egy neurodiverz fiatal felnőtt beilleszkedését különböző közösségekbe.

A projekt eredményeképpen egy összetartó önkéntes közösség, valamint a tervezett weboldal első verziója jött létre, melyet a projekt befejezése után folyamatos tartalmakkal kezdünk majd megtölteni.

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával valósult meg.